Mézes sütöttem és "homemade" csokit készítettem.
Mézeskalács mester nem leszek, ez a díszítés!!!! Most már, hogy kipróbáltam, leemelem kalapom azok előtt akik írókáznak. Nem semmi. Két kézzel álltam neki annak a pár darabnak, de abba is hagytam. Elég volt. Remegett a kezem, közben rámtört a röhöghetnék, hogy mekkora idétlenséget csinálok..... Szóval csak itt, csak nektek (Karácsonyra tekintettel) az első és utolsó "írókázásom". :)
Az én mézeskalács receptem a következő:
Hozzávalók:
- 450g liszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 15dkg méz + 5dkg vaj + 6dkg cukor --> összemelegít mikróban
- 2 tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk mézes fűszerkeverék
- 1 tk gyömbér (imádom a gyömbér ízét)
Mindent összedolgozni, majd 1 éjszakára hűtőbe tenni (folpackba csomagolva).
Másnap fél cm-re nyújt, tojássárgával lekenni.
200 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütni.
Készítettem még utolsó előtti, utolsó ajándékot is :).
Cirkacsoki aszalványokkal
Ahogy én készítettem (a minap láttam a tv-ben hasonlót):
3 tábla alpesi tejcsoki és 2 tábla fehér csoki gőz felett, külön-külön megolvasztani.
Majd kiöntöttem egy tepsire a tejcsokit, rácsorgattam csíkokban a fehércsokit, hurkapálcával fel-le haladva csíkokat húztam bele, majd rádobáltam az aszalt áfonyát és aranymazsolát.
Várja a holnapot a tördeléshez és csomagoláshoz. :)
Kellemes Karácsonyi készülődést!♥
I've made this sweeties today. First for us, to eat and the second (milk and white chocolate bars with dried cranberries and golden raisins) for gift.

Kitartás, az elsők nekem sem voltak különbek, de a végén elég jól belejöttem. Különben elég szépek lettek. Kellemes Karácsonyt.
VálaszTörlés