2008. október 29.

Tegnapi finomságok

Tegnap nem volt kedvem vásárolni, így felkutatva az otthoni maradékokat elkészítettem az ebédet.
Találtam egy üveg Nagyi-féle sűrített paradicsomot, és elkészítettem a kedvenc levesemet.

Paradicsomleves:


  • 1 üveg paszírozott paradicsom (vagy 1 liter paradicsomlé + 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény)
  • 2 ek cukor
  • 1 tk só
  • 1 babérlevél
  • picike bors
  • 1/2 csésze rizs (előfőzött vagy 1 húsleveskockával előfőzött)
Mindent összedobálva vízzel felöntve felfőzzük és a végén 1 kk étkezési keményítővel besűrítjük.
Nagyon-nagyon fini, még a párom is megette (bár szerinte Ő nem szereti a paradicsomlevest :-)).

Tojásos nokeli:
  • 40 dkg liszt
  • 4-5 db egész tojás
  • víz
  • kevés húsos szalonna
  • olaj
A lisztből, 1-2 tojásból, 1 tk sóból és kevés vízből galuskatésztát készítünk és lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük (pár perc). A szalonnát egy kevés olajjal felforrósítjuk, kicsit pirítjuk, majd belepakoljuk a leszűrt, lecsöpögtetett nokeldit. Átkavarjuk, kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a 3 felvert toját és átkeverjük.
Kész is, gyors és fincsi.
Érdemes elkészíteni!:-)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...