És íme a recept:
Kapros-túrós lepény (12 személyre)
Tészta:
- 250g rétesliszt
- 176g búzaliszt (finomliszt)
- 43g porcukor
- 43g vaj
- 25g élesztő (vagy 1 csomag porélesztő, én mindent ezzel csinálok)
- csipet só
- 1 tojás
- 160ml tej
Töltelék:
- 500g túró
- 450g cukor
- 20g apróra vágott kapor (1 csokor)
- csipet só
- 1 tojás
- 40g búzadara
Lé a tetejére:
- 1 tojás
- 5ml tejföl (1 nagyobb doboz)
- csipet só
Vegyünk egy közepes méretű tepsit (a gáztepsinél kisebb, kb. fele). Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra (3mm), terítsük bele a kivajazott, lisztezett tepsibe úgy, hogy a széleire is jusson. Bele a töltelék, majd rá a lé.
190°C-on 50 percig sütjük.
420kcal/adag
A legfinomabb házi kenyér
Sok kenyérreceptet kipróbáltam már a neten böngészve, de egyik sem sikerült olyan jól, mint a következő. Finom, és sokrétűen variálható. Pizza alaptésztájának is ez a receptje.
Akinek van otthon kenyérsütőgépe, az jóval megkönnyíti a munkáját. A lentebb felsoroltakat beletenni (alulra folyékony, felülre száraz), dagasztani, kivenni, kicsit keleszteni a kiolajozott formában, be a sütőbe és 190°C-on (légkeveréses), 200°C (alsó-felső) 40 percig sütni.
Ha nem vesszük ki a kenyérsütőből, akkor abban is megsüthető normál programon (az enyémen 7-es).
No és végre a receptje:
- 3dl meleg víz
- 2ek olivaolaj
- 1mk bors
- 2ek só
- 1kk cukor
- 50dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- esetleg lehet még beletenni egy kevés oregánót is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése