Íme a recept:
Kávés biscotti (25-30db)
- 24dkg liszt
- 18dkg cukor
- 1/2tk sütőpor
- 1/2tk szódabikarbóna
- 1/2tk őrölt fahéj
- csipet só
- 1 tojás
- 1dl erős feketekávé (lefőzött)
- 2ek tej
- 1/2tk vaníliakivonat (vagy 1tk házi vaníliáscukor)
- 10dkg mogyoró (vagy dió vagy mogyoró-dió vegyesen)
- 10dkg étcsoki (vagy 1 tábla tejcsoki, de el is hagyható, a párom szerint jobb anélkül)
Külön tálban összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd összevegyítjük és beledolgozzuk a mogyorót, csokit.
A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk, kettéosztjuk, 30cm-es hengerré formáljuk. Rá a sütőpapíros tepsire mindkettőt és szépen ellapítjuk a tetejét (kb 3cm magas legyen, később úgyis szétterül).
25-30 percig sütjük, amíg megszilárdul.
Deszkára téve ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle ferdén. 15 percig hűlni hagyjuk.
Vissza a tepsire már a vágott oldalukkal felfelé (egy tepsire ráfér) és további 10-15 percig ropogósra sütjük 150°C-on.
Rácsra téve kihűtjük.
Nagyon fini ropogós édesség!
(Állítólag 14 napig eltartható, de persze addig nem marad meg :-)).
Sütöttem még a múltkori sajtos ropogós rudacskákból is, csak most találtam hozzá a Tescoban egy keverék reszelt sajtot (csilis cheddar, mozzarella keverék). Így még finomabb lett! Enyhén csípős, ropogós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése