Még nem csináltam, csak ettem. És nagyon ízlett.
Hát fellapoztam a szakácskönyvet és elkészítettem. Diót törni és pucolni kellett volna, ahhoz nem volt kedvem, így maradt a mák.
Isteni!!! (és persze olcsóbb mint a bolti)
Íme a recept:
A tészta:
- 1kg liszt
- 10dkg cukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 1dl olaj
- 3dkg élesztő
- 6dl tej
- fél citrom reszelt héja
- 20dkg darált dió / mák
- 10dkg cukor
- 10dkg olvasztott vaj/margarin
- 1l tej
- 3 tojás
- 3ek liszt
- 10dkg cukor
- 2cs vaníliás cukor
Egy kicsi, alaposan kivajazott tepsibe leraktam egy sor pogit, majd rákentem az olvasztott vaj felét, rászórtam a cukros mákot, majd megint egy sor pogi, vaj, mák.
Letakarva 30 percet kelni hagytam, majd ráfarigcsáltam még egy kevéske mákot, be a sütőbe és légkeverésesen 180°C-on 30 perc alatt készre sütöttem.
Szépen megnőtt!
A vaníliakrémet elméletileg úgy készítjük, hogy egy kevéske tejet kikeverünk a cukorral, liszttel, van. cukorral és a tojások sárgájával. A többi tejet felforraljuk, forralás után hozzáadjuk a keveréket és a tojások felvert habját. És kész!
Én ezzel ellentétben csak sodóport vettem és azt kevertem bele a tejbe (tojás nélkül, bár azt is lehet hozzá tenni), így is fini lett és persze gyorsabb.
2 megjegyzés:
Hmmm, ez nagyon jól néz ki! Nekem is van itthon mákom... ki fogom próbálni. Köszi a receptet.
Szívesen! Sikeres készítést és jJó étvágyat hozzá!
Megjegyzés küldése