Már sokféle avokadó krémet kipróbáltam, de egyik rosszabb volt mint a másik, így egy időre leálltam róla.
A múlt héten az Aldiban találtam egy olyan avokadót, amely hosszúkás volt és kellemesen puha. Megvettem és kipróbáltam egy újabb receptet egy kis módosítással.
Még a Párom is megnyalta mind a 10 ujját :-).
Íme a recept:
- 1 érett, puha avokádó
- 1 marék dió serpenyőben szárazra pirítva, apróra darabolva
- 1 ek. krémsajt (Maci dobozos vagy Philadelphia)
- csipet só (tényleg csipet!)
- csipet granulált fokhagyma (vagy egy gerezd reszelve)
- őrölt bors
- 1 kk majonéz
- pirított kenyér
Így készül:
Az avokadót kettévágjuk hosszában, kivesszük a magját és kikaparjuk egy kanállal a belsejét. Tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összeturmixoljuk, vagy villával összenyomkodjuk (vagy krumplinyomóval összetörjük).Érdemes kipróbálni, intenzív benne a dióíz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése