2011. november 20.

Horgolt sapesz / Crochet baby hat

No elkészültem! :) Ugyan a napocska nem akarja megmutatni magát, azért én már nem bírtam ki és készítettem 1-2 képet a művemről :).
Nem tökéletes, vannak hibái (utólag már rájöttem :)), de hisz az első (!) komolyabb horgolmányom és imádom! :)

Amint azt korábban írtam is a rendelt Barka fonalakat használtam fel hozzá és már rögtön aznap neki is álltam elkészíteni (Bonnie mintája alapján - Sunset Crochet) a kis sapeszt.
A fonal (Mosó Masa) isteni finom, puha, meleg és simogató. Egész nap csak horgolnék belőle vmit :).
A rendelt addi horgolótű is vmi fantasztikus! Csak úgy belesimul a kezembe (én a tenyerembe véve horgolok...).

No szóval, a leírás alapján kezdtem horgolni és hát már a vége felé kiderült, hogy picuri lesz Mazsola kobakjára (pedig 6-18 hós leírás volt...). De nem akartam abbahagyni :). Csak horgoltam és horgoltam és el is készültem vele. (Majd jó lesz később, vmikor,.... majd a tesónak :))
Nem hagytam annyiban, nekiálltam a következő méretnek (2-5 év) - ugyan csak másnap :).
És sikerült!

Nagyon jó volt horgolni!

Thx Bonnie for the wonderful pattern! :)





Felhasznált fonalak:
Barka - Mosó Masa - Diótörő, Rigócsőr, Mókus (1-1 az alaphoz és még maradt egy kevés)
5.0 mm horgolótű addi

Zalin a sapi ITT.



2 megjegyzés:

M.Évi írta...

Szia!

Itt vagyok. Köszönöm szépen előre is, ha leírod, hogy a fülrészt hogyan kell meghorgolni.

Szép estét:
M.Évi

Cicurka írta...

Szia Évi!:)
Ahogy én készítettem (5,5 hós a kicsi fiam és picit nagy a sapesz, de a füles rész pont jó, de úgyis leméred, gondolom :)):
Első füles:
1. sor: 3 láncszem, fordít, rövidpálca a következő pálcába (egyráhajtásos). (Pálca a következő rövidpálcába, rövidpálca a következő pálcába) 5x. Pálca a következő rövidpálcába.

2. sor: 3 láncszem, fordít, rövidpálca a következő pálcába. (Pálca a következő rövidpálcába, rövidpálca a következő pálcába) 4x. Pálca a következő rövidpálcába.

3. sor: fordít, kúszószem a következő rövidpálcába. 3 láncszem, rövidpálca a következő pálcába. (Pálca a következő rövidpálcába, rövidpálca a következő pálcába) 3x. Pálca a következő rövidpálcába.

4. sor: fordít, kúszószem a következő rövidpálcába. 3 láncszem, rövidpálca a következő pálcába. (Pálca a következő rövidpálcába, rövidpálca a következő pálcába) 2x. Pálca a következő rövidpálcába.

5. sor: fordít, kúszószem a következő rövidpálcába. 3 láncszem, rövidpálca a következő pálcába, Pálca a következő rövidpálcába, rövidpálca a következő pálcába, pálca a következő rövidpálcába.

6. sor: fordít, kúszószem a következő rövidpálcába. 3 láncszem, rövidpálca a következő pálcába, Pálca a következő rövidpálcába. Eldolgoz.

Második füles:
Hagyj ki 13 láncszemet az előző füles első sorától jobbra. Csatlakozz kúszószemmel a következő rövidpálcához.
Sorok és leírások az előzővel megegyezően!
Nem kell eldolgozni a végén, hanem körben eldolgozzuk az egész sapeszt a fülesekkel együtt úgy, hogy minden sor végére (a füles részen) 2 rövidpálcát horgolunk, a sapeszon körül pedig 1-1 rövidpálcát készítünk.

Remélem érthetően leírtam, nem igazán vagyok jártas a jelölésekben (magyarul) :). Ha mégsem írj! :)
Szép estét! és jó horgolást!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...