2012. december 22.

Gyurma házilag / Homemade Clay recipe

 
 
Recept:
  • fél csésze kukoricakeményítő
  • 1 csésze szódabikarbóna (étkezési)
  • 3/4 csésze víz
Egy kis lábasban, kis lángon melegítsd össze, folyamatosan kevergetve. Amikor összeállt (pár perc) vedd le a tűzről és egy konyharuhával letakarva várd meg míg kihűl.
Tárolás: zárt dobozban, hűtőbe téve.
(Mielőtt használnád vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.)
Használat: fél cm vékonyra nyújtsd ki (kevés keményítőt használhatsz alá-fölé). Szagass formákat belőle, lyukaszd ki egy hurkapálcával, majd süsd meg.
 
Sütés: 175 fokon, 1 óra (30 perc után fordítsd át őket)
 
Ingredients:
 
1/2 cup cornstarch

1 cup baking soda

3/4 cup water

Eredeti recept itt. / The original recipe here.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...