Rögtön meg is sütöttem kicsi változtatással.
Nem csalódtam, az íze a régi :-)
A recept:
- 70 dkg liszt
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 ek méz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1,5 csomag szárított élesztő
- 1 ek házi vaníliás cukor
- fahéj (nem szükséges)
- csipet só
- 2 ek kakaópor
- Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát (1,5 óra kelesztéssel együtt).
- Közben kikevertem a kakaóport 3 ek tejjel.
- A kész tésztát ketté osztottam, az egyik felét simán hagyva, a másik felére rákentem a kakapómasszát, majd addig gyúrtam, míg egynemű kakaós lett.
- A sima és a kakaós tésztát 4 felé osztottam és párba szedtem.
- Egy sima és egy kakaós lap egymásra rakva, sodrófával kinyújtva (laposra, kb 1cm vastagra). Egy-egy lapot 5 felé osztani és feltekerni mint egy kiflit.
- Tepsire tenni és tejjel lekenni (az eredeti recept vizet ír, de szerintem tejjel még finomabb és édesebb lesz).
- Légkeveréses sütőben 180°C-on 20-25 perc alatt megsütni (alsó-felső sütés esetén is mehet ugyanez a hőfok és perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése