Megtaláltam a tökéletes receptet, elkészítettem, örült neki és havonta kér még :-)
(Az eredeti recept itt található.)
Az én sütim nem lett olyan szép mint az eredeti képen, de isteni finom!
Tészta hozzávalói (2 laphoz!!!, tehát egy lapot fele mennyiségből sütünk :-)):
Két lapot sütünk. Egyet az aljához, egyet a tetejéhez. A következő mennyiségeket felezve először elkészítjük a tortánk alapját, kisütjük, miközben sül összekeverjük az adagok másik felét és azt is kisütjük.
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál meleg víz
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Azért írom így, mert mivel nem vagyok túl aprólékos egyből a duplából sütöttem a lapot, persze utána már nem tudtam kettévágni, így külön még sütnöm kellett egy féladagot is.
Szóval könnyű piskótalapokat sütünk a fenti hozzávalókból.
Először is a 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A 3 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig, hozzáadjuk a meleg vizet, és a sütőporos lisztes kakaóporos keveréket. Legvégül hozzáforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
Egy kiolajozott tepsibe (38x22cm kb.) sütőpapírt teszünk, amit szintén kiolajozunk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200°C-on 8 percig sütjük.
Ha kész megsütjük ugyanezekből a mennyiségekből a második lapot is.
Tejszínes krém (az adagokat felezzük és úgy készítjük el a krémet):
- 5 dl tejszín (édes Hulala növényi készítmény)
- 1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)
- 1 evőkanál folyékony méz
- 1/2 kávéskanál vanília aroma
A 0,5 ek zselatint 3 ek vízbe beáztatunk 5 percre, majd lassú tűzön melegítjük kevergetve, amíg áttetsző nem lesz (ez kb. 1 perc ekkora mennyiségnél).
Hozzáadunk kb. 2 evőkanállal a felvert tejszínből, egyneműsítjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhez, így nem lesznek csomók a tejszínben.
Csokoládés krém (a közepére, ezt nem kell felezni):
- 15 dkg csokoládé
- 10 dkg Ráma margarin / vaj
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
Bevonat (a tetejére jöhet, de én nem készítettem ilyet):
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg Ráma margarin /vaj
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés menete:
A kisült lapot tegyük vissza a tepsibe, rásimítjuk a tejszínes krémet, majd be a hűtőbe egy fél órára. Majd kivéve ráöntjük a csokikrémet, be a hűtőbe, majd ismét kivéve ráöntjük a másik felét a tejszínes krémnek, rá a második lapot, be a hűtőbe és egy fél óra múltán szeletelhető.
Nekem nem lett olyan kemény a hab, mint az eredetiben, de gondolom egy kicsivel több zselatinnal keményebbre dermed. (majd egy hónap múlva kipróbálom úgy is :-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése