2009. április 12.

Az igazi Húsvéti kalács

Finom foszlós édes kalács!
A recept:
  • 2,5 dl tej
  • 60 dkg margarin / vaj
  • 3 tojás sárgája (+ 1 a tetejére)
  • 60 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak szárított élesztő
Összegyúrjuk, dagasztjuk, kelesztjük.
A kész tésztát 3 darabra vágjuk és egyenként rúddá sodorjuk. A végeit összefogjuk és összefonjuk. Kelesztjük 30 percig, majd tojás sárgájával lekenjük a tetejét.
Tepsire tesszük és 180 fokon (légkeveréses) 35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...