2009. április 12.

Édes és persze finom is :-)

Mint minden húsvétra most is elkészült a sárgatúró.
Finom, édes, könnyen elkészül.
Lehet fahéjjal vagy anélkül, mazsolával vagy anélkül, stb. készíteni.

A recept:
  • 1 l tej
  • 10 db tojás + 3 ek cukor + csipet só + 1-2 csomag vaníliás cukor + 1 citrom reszelt héja (vagy 1 tk szárított citromhéj) + 1 tk fahéj (elhagyható) + 1 marék mazsola (elhagyható)
A tejet felforraljuk. A tojásokat összekeverjük a többi hozzávalóval egy edényben. Majd a keveréket a forrásban levő tejbe lassan belecsorgatjuk. Folyamatosan keverjük 10 percig kis lángon amíg összesűrűsödik mint a puding.
Közben egy tálat gézzel vagy egy konyharuhával kibélelünk és beleöntjük a kész masszát. Majd összecsavarjuk mint egy batyut, kicsit kinyomkodjuk és egy éjszakára hűvös helyre felakasztjuk, hogy kicsepegjen a felesleg.
Másnap összeáll és szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...