2009. július 17.

FavIcon


Már írtam korábban a FavIconról, de úgy szeretek alkotni. És találtam egy egyszerűbb módszert a létrehozására.
  1. Készítesz Gimppel egy 200x200-as képet (bármit ábrázolhat, de figyelj arra, hogy minimalizálva legyen az ábra, tehát max 1-2 valamit tartalmazzon, mert úgyis csak kb látszik majd). Lemented mint jpg fájlt.
  2. A http://www.html-kit.com/favicon/ oldal segítségével generál számodra egy ico fájlt, vagyis elkészíti a faviconodat. (Tallóz --> kiválasztod az elkészített jpg képedet-->Add image) Alatta már láthatod is az elkészült ikont, mely a blogod url-címének elején fog megjelenni.
  3. Download favicon package (ezzel lemented a gépedre). Csomagold ki.
  4. Ha még nem készítettél, készíts egy ál-weblapot, mely segítségedre lesz a fájlok tárolásánál. (http://www.webs.com/)Már korábban leírtam a lépéseket: http://varazskucko.blogspot.com/2009/07/blog-bejegyzes-cime.html
  5. Single file uploader, keresd meg a kicsomagold ico fájlt(ezzel feltöltöd a kész ico fájlt)
    Alul, a táblázatban meg is jelent a favicon.ico fájl. Kattints rá és nyisd meg. A felbukkanó lapról mentsd le az url-címet (Ctrl+C).
  6. Lépj be a blogod html-kódjához és szúrd be a következő sort a
    < head > és < /head > közé.
    < link href="'http://NEVED.webs.com/favicon.ico'" rel="'shortcut" >
  7. Előnézetben nézd meg és ha tetszik a látvány mentsd le:-)
  8. Jó szórakozást!


15 megjegyzés:

sablonfeszek3 írta...

Szia!

Addig eljutottam, hogy kész az ikon, letöltöttem, kicsomagoltam, föltöltöttem a webs.com-ra, de mikor ott rákattintok, már nem tudom megnyitni. Ehhez kell valami program? Vagy mit rontottam el?
Kösz, Kinga

ui: webs.com-ról tudom törölni magam? (Ha nem jönne össze ez az ikon dolog, akkor minek az nekem, van is egy gomb ami elvileg a törlés, de mindig azt rja ki, hogy az oldal nem törölhető... )

Cicurka írta...

Szió!
Kattints a névre és akkor megnyitja. Legalábbis az előbb próbáltam az enyémet és megnyitotta.
Szerintem törölhető a profilod. (Még nem próbáltam.)
Írj, ha van valami :*)

bubi írta...

SZIA!

Valszeg én vagyok a béna, de hiába csinálom újra és újra az egészet, nem tudom megnyitni a webs.com-on az ikont. ha rákattintok kijön egy ablak, megkérdezi, hogy mit csináljon a rendszer, jelölöm, hogy nyissa meg, erre kiad egy ablakot, hogy a windowsnak tudnia kellene milyen programmalkészült a fájl, mert nem tudja megnyitni. Vagy ilyesmi... nem megy ez nekem, pedig akartam...

Cicurka írta...

Szió!
Küld el az email címemre a webs.com-ra való felhasználóneved és jelszavad és megnézem mi nem jó. Csak így tudok segíteni...:-(
:*)

bubi írta...

Időközben sikerült megnyitnom, csak mikor kidobta az ablakot, hogy válasszak egy programot ami megnyitja a firefoxot kellett választani. Hogy ez nekem hamarabb nem ugrott be.... :o)))
köszi a segítséget és a szándékot, lehet még kereslek. ;o)
Kinga

sablonfeszek3 írta...

Bocs, hogy megint zavarok, de valamit nagyon bénázok. Megnyitottam, de valami nem stimmel, ez az (vagyis ez nem az) url címe:
file:///C:/DOCUME~1/Kinga/LOCALS~1/Temp/favicon-2.ico

Nem hiszem, hogy ennyire bonyolult lenne ez az ikon dolog, de engem már 3 napja mérgesít... :o(

Kinga (Buboreek)

Cicurka írta...

Örülök, hogy sikerült. Állok rendelkezésedre!:*)

bubi írta...

Nem sajna nem sikerült. Még valahol valami hiba van mindig. Megnyitottam ugyan, de hiába illesztem a blogba így, hiába úgy, sehogy se működik. És mint írtam, az ikon url címe nem a szokásos http://www.webs... hanem amit az utolsó hozzászólásban másoltam. Vagy annak úgy kell lenni?

Bocs, hogy zaklatlak...

Cicurka írta...

Már nem emlékszem, hogy az enyém hogyan is alakult és sajnos az itthoni gépemen nem tudom megnyitni az oldalt. De hétfőn egy másik gépről felnézek az oldalra és megnézem neked mi a bibi vele.
Valószínűleg a favicon.ico fájlod hozzáférhetősége van kimásolva a C:/ stb. sornál. Tehát a gépeden hova lett elmentve.
Nem zaklatsz, sajánlom hogy nem sikerül.
:*(

Nina írta...

Bea, itt is köszönöm szépen a segítséged, mostmár van nekem is :) Köszi!!

Cicurka írta...

Itt is szívesen!:*)

Niki írta...

Helló - nekem ugyanaz a problémám, mint Ninának volt, de a commentekből nem derül ki, hogy végül hogy oldottátok meg a problémát...

Előre is köszi a segítséget.

Cicurka írta...

Szia Niki! Úgy tudtuk megoldani, hogy Nina blogjába felhasználónevével és jelszavával + a favicon készítőbe megadott adatokkal beléptem és beillesztettem. Ha gondolod neked is megcsinálom, csak emailben küld át az adatokat (később persze megváltoztathatod).
pusz
:)

Ami írta...

Most már lehet közvetlenül is beszúrni képet, az elrendezés szerkesztése menünél.
Nem tudom, melyik bejegyzésnél jegyezzem meg, hogy milyen sokoldalú a blogod! Kreatív is meg blogos segítségnyújtó is - hogy a gimpet már ne is emlegessem :)

Cicurka írta...

Köszi Ami!
Igen, tényleg, valamelyik nap láttam ott a favicont, de azt hittem csak az enyémen van :). Réges-régen (ld 2009) még nem volt ilyen könnyű... :)
Frissítem is a bejegyzésemet hamarosan. :)
Köszi!
És hát igyekszem segíteni annak aki elveszett a blog-labirintusban. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...