Terítékre került egy nagyon fini DUPLA CSOKIS CSÓK és SAJTOS-KÖMÉNYES-SZEZÁMOS RUDACSKÁK.
Íme a recept:
DUPLA CSOKIS CSÓK (evőkanálla adagolva 17db lett belőle)
- 10dkg vaj / margarin + 15dkg cukor + 1 csomag vaniliás cukor (vagy 1kk saját készítésű vaniliás cukor. Elkészítését ld. lent.)
- 2 egész tojás + 0,5dl tej (kb. 3ek)
- 25dkg liszt + 1cs sütőpor + 2ek kakaópor
- 1 tábla tejcsoki darabokra tördelve (vagy fél tábla tej + tél tábla fehér, vagy csak étcsoki)
Evőkanállal halmokat adagolunk egy sütőpapírral bélelt tepsire.
180°C (légkeveréses) vagy 200°C (alsó-felső), 15 - 20 perc
SAJTOS-KÖMÉNYES-SZEZÁMOS RUDACSKÁK
- 25dkg margarin
- 1 tojás
- 50dkg liszt (aki szereti a túrót, annak 25dkg liszt+25dkg túró, így finomabb :-))
- 0,5 csomag sütőpor
- 2kk só
- 20dkg reszelt sajt (fele a tésztába, fele a tetjére szórva)
- tejföl az összegyúráshoz (kb. 1 kis doboz fele)
- köménymag, szezámmag vagy ki mivel szereti
Minden formában nagyon "rájárós".
180°C (légkeveréses) vagy 200°C (alsó-felső), 15 perc
Jó étvágyat!
Ja, és ami még lemaradt:
Házi készítésű vaníliás-cukor:
- 0,5kg porcukor
- 1-2 vanília rúd
Érdemes kipróbálni!
2 megjegyzés:
Finomnak látszanak, lehet, hogy kipróbálom :)
Küldtem neked mailt!
Csak bátran! :-)
Örülök, hogy itt jártál!
Ha valami nem stimmel nyugodtan írj, amint tudok válaszolok!
Szép napot!
Megjegyzés küldése